Dana 23.09.2019. potpisan je ugovor između TRA Agencije za razvoj općine Tešanj i Imtec d.o.o. Sarajevo o uspostavljanju saradnje, te nabavke informatičke opreme planirane projektnim aktivnostima MEG projekta.

Vrijednost realizirane nabavke opreme iznosio je 26.271,00 BAM, a ista će biti korištena u novoosnovanom Centru poslovne izvrsnosti. Direktor Agencije Prof.dr.Ismar Alagić dipl.ing.maš izjavio je da ga izuzetno raduje činjenica da će jedan ovako moderan IT centar biti osnovan u sklopu Agencije kojom rukovodi, te da će u istom biti pružena prilika privrednim subjektima, ali i neuposlenim osobama sa područja općine Tešanj da iste koriste za realizaciju brojnih savremenih izazova, te za stručno unapređivanje.

Ova aktivnost je dio projekta "Unaprijeđenja konkuretnosti privrednih subjekata na projektnom području kroz pružanje i unaprijeđenje kvaliteta poslovno-razvojnih usluga"  koji implementira Agencija za razvoj općine Tešanj uz podršku Projekta okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji podržava i finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).