Agencija za razvoj općine Tešanj TRA doo već drugu godinu za redom implementira aktivnosti iz projekta "Mentoring za mala i srednja preduzeća" koji provodi putem javnog poziva Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta uz podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA. 
Mentoring usluga ima za cilj pružanje tehničke pomoći i usmjeravanje resursa privrednih subjekata u najznačajnije aktivnosti u okviru organizacije. Svi uposlenici TRA agnecije, u prethodnom periodu, su prošli obuku i stekli zvanje certifikovanog mentora za MSP. 

U drugi ciklus pružanja usluge mentoringa uključeno je 8 firmi/obrta sa područja općine Tešanj: Confinsa doo, Abitec doo, Deco stone doo, ENBB produkt doo, Mersitex vl. Hatidža Haušić, Autoservis Jašo vl. Seid Jašić, Poljoprivredna djelatnost vl.Fuad Buljubašić i Poljoprivredna djelatnost vl.Mensur Saltagić.

U periodu od 21.01.-24.01.2020.godine TRA Agenciju su posjetili i certifikovani mentori, Dobrila Sudimac Mratinković i Dragana Belenzada, iz Repubilke Srbije, iz Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Senior mentori iz Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga su provodili obuku mentora na radnom mjestu i zajedno sa mentorima TRA Agencije obišli su firme uključene u projekat mentoringa.

Na osnovu prikupljenih informacija u prvoj fazi mentoringa, odnosno fazi identifikacije, mentori će definisati sljedeće aktivnosti i usmjeriti svoj rad na unaprijeđenje poslovanja imenovanih privrednih subjekata.