Bosna Bank International (BBI), u saradnji sa svojim dioničarima (Islamska razvojna banka, Dubai islamska banka i Abu Dhabi islamska banka) i drugim međunarodnim partnerima, je organizator godišnje Međunarodne konferencije o poslovanju i investicijama - Sarajevo Business Forum (SBF). Konferencija je prvobitno organizovana 2010. godine i od tada se održava svake godine (osim pauze 2020. i 2021. godine kada je odgođena zbog pandemije COVID19). Konferencija je pozicionirana kao jedan od najvažnijih poslovnih i investicionih događaja za Jugoistočnu Evropu.

SBF povezuje institucionalne i privatne investitore i poslovne ljude iz cijelog svijeta s privrednicima i vlasnicima projekata iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije. Predstavlja platformu za poslovno umrežavanje i istraživanje mogućnosti investiranja i poslovanja u regiji Jugoistočne Evrope sa jedinim ciljem da podstakne njen ekonomski razvoj.

Općina Tešanj i Agencija za razvoj općine Tešanj su 12.05.2022. godine prvi put uzeli učešće na Sarajevo biznis forumu s ciljem prezentacije privrednog potencijala općine Tešanj, te privlačenja potencijalnih investitora. Delegacija predstavnika općine Tešanj činili su: Pomoćnik općinskog načelnika Amel Karahmet dipl.oec, direktor Agencije za razvoj općine Tešanj Edin Ibrahimović dipl.ing.maš, Mr.preh.teh. Maid Suljaković, te predstavnik tešanjske firme Junior Eko Termik, gđa Sanela Beširević. Tokom cjelodnevnih aktivnosti štand Općine Tešanj i TRA Agencije za razvoj općine Tešanj posjetili su brojni predstavnici firmi i potencijalni investitori, od kojih posebno izdvajamo investitore iz Malezije, Norveške i dr. Ostvareni su kontakti te su isti informisani o aktuelnom stanju i potencijalu tešanjske privrede. Za naredni period dogovorene su određene aktivnosti s ciljem daljeg razvoja privrede u Tešnju.