Lang

 

Danas 05.09.2011.godine, u  prostorijama Agencije za razvoj općine Tešanj održan je sastanak sa predstavnicima „Firma projekt“ Sarajevo, gospođom Majom Ibrahimpašić grant menadžerom i gospodinom Amirom  Sarajlićem menadžerom za ljudske resusrse. Predstavnici „Firma projekt-a“ su se upoznali sa dinamikom implementacije projekta „Edukacija kandidata za zanimanje tehničar mehatronike“, koju Agencija za razvoj općine Tešanj provodi sa partnerom projekta Mješovitom srednjom školom Tešanj.
Direktor Agencije za razvoj općine Tešanj,  gospodin Hilmo Perčo upoznao je predstavnike „Firma projekta“ da je izvršena javna nabavka za informatičku opremu i oprema pneumatika i elektropneumatika i da u  narednim danima slijedi potpisivanje ugovora sa dobavljačima i instalisanje potrebne opreme u kabinete gdje će se odvijati edukacija.
Na današnjem sastanku usaglašen je finansijski okvir cjelokupnog projekta i detalji vezani za početak realizacije edukacije. 
Potpisivanjem ugovora od strane Agencija za razvoj općine Tešanj, Mješovite srednje škole Tešanj, USAIDA/SIDA/FIRMA PROJEKT-a te Federalnog zavoda za zapošljavanje koji je zakazan 07.09.2011.godine, zvanično će otpočet ralizacija projekta: „ Edukacija kandidata za zanimanje tehničar mehatronike“.